ALI TE OGROŽAM V AKTUALNI KORONA VIRUS DOKTRINI ŠOKA?

Kakmorkoli se obrnem te dni, slišim debate o korona virusu. In vsota prevladujoče energije, ki jo je občutiti, je strah, panika, jeza…

Pa vendar popolnoma razumem, da je večina ljudi v strahu, ne vedo več komu verjeti in kaj je sploh še res. Verjetno bi se tudi sama počutila podobno, če ne bi imela vsega tega novega znanja, ki sem ga v zadnjih letih pridobila o najnovejših znanstvenih odkritjih. Zato sem želela deliti svoj pogled in vas povabiti v moj eksperiment!

Zdi se, kot da predstavniki vlad vedo več o resnosti tega virusa in o ukrepih kot delavci v zdravstveni stroki, ki pač izpolnjujejo državne protokole, ki veljajo za epidemije (kot so prepovedi zborovanja na kulturnih, izobraževalnih, poslovnih, sprostitvenih ali zabavnih javnih dogodkih in podobne…). A odzivi zdravniškega osebja v zakulisju so dosti bolj pomirjujoči glede same grožnje, ki jo virus prinaša. Prepričani so, da virus ni nič kaj bolj nevaren kot je lahko prehlad ali gripa.

In kar je v primeru korona virusa očitno je, da ima kljub svoji nenevarnosti (vem, da se ta izjava lahko zdi nekoliko kontradiktorna, če jo razumemo z vidika najhujših možnih scenarijev, a tukaj jo postavimo v prespektivo dosti hujših virusov ali trajnih nevarnosti in bolezni, kot so rak, aids in podobno…) neverjeno moč vzbujanja toliko strahu, jeze, nestrpnosti, negativnega naboja med nami ljudmi. In ta vidik odpiram zato, ker nas nasproten vidik vodi v pandemijo panike in nestrpnosti.

Nevaren učinek aktualne situacije je, da gradi podtalno percepcijo, da je svet zunaj nas ogaben, strašljiv, nevaren. Podzavestno načenja naše zaupanje v soljudi, saj nikoli ne veš, kdo je kužen in kdo ne. Postajamo pozorni na sumljive znake (kot so kašljanje, smrkanje, kihanje…). In kar je še huje – postajamo nestrpni, sovražni, zamerljivi, jezni do drugih.

Ali si res želimo tako živeti za vedno? Ali se res nismo nič naučili iz zgodovine? Kako lahko pričakujemo, da bomo živeli v miru in harmoniji, če tega ne kreiramo?

Vendar v situaciji, ko so v zraku panika, jeza in obtoževanje vseh, ki želijo pomiriti javnost s pomočjo zdravega razuma in prikazati, da zadevi pripisujemo večjo nevarnost kot jo v resnici zasluži, je jasno, da se tisti, ki vidijo zablodo, niso pripravljeni sami izpostaviti proti prestrašeni in jezni množici.

Torej prevladujoče javno mnenje ne le da ostaja v obliki panike in drame temveč celo dobiva efekt kotaleče se snežene kepe. Ali z drugimi besedami – sam sebe napaja in krepi.

A vsi mi imamo moč, da spremenimo stvari! Mi imamo moč, da obvladamo sami sebe! In tako lahko ustvarjamo zdravo, harmonično, mirno življenje!

Izhajajoč iz nove znanosti (ki pravzaprav niti ni tako nova v svojih začetkih: glede na to, da njene korenine segajo v začetek 20.

A vsi mi imamo moč, da spremenimo stvari! Mi imamo moč, da obvladamo sami sebe! In tako lahko ustvarjamo zdravo, harmonično, mirno življenje!

Izhajajoč iz nove znanosti (ki pravzaprav niti ni tako nova v svojih začetkih: glede na to, da njene korenine segajo v začetek 20. stoletja; in njene ugotovitve se celo ujemajo z najstarejšimi svetovnimi modrostmi, ki so bile uspešno zatirane s strani svetovnih vladarjev – ne glede na to iz kje je izhajala njihova doktrina: iz znanosti ali religije) imamo danes dovolj dokazov, da se ideje, ki jih ohranjamo v našem fokusu (miselnem in čustvenem), povečujejo – dobivamo več tega, na kar se osredotočamo.

To je najpomembnješe prepričanje, ki si ga moramo vgraditi! In je znanstveno dokazano! Poleg tega ga potrujujejo številni ljudje s svojimi primeri v življenjih. Priča smo tudi delu dr. Joea Dispenze, ki je pomagal že tisočim ljudem, da so se ozdravili z močjo misli.

Vse skupaj pa se začne z našimi prepričanji. Če mi ne verjamete in raje verjamete politikom, korporacijam in vladarjem sveta, ki jim je mar le za dobičke (glede na stanje v svetu), potem bodo vaša prepričanja še naprej ustvarjala realnost, kot jo imate. Lahko pa si ustvarite vzporedno realnost, če se ustavite, razmislite, uporabite zdravo pamet, se odprete za alternativne poglede in nova odkritja najbolj naprednih znanstvenikov na svetu. Kot je znanstvenik Bruce Lipton zapisal v njegovi odlični knjigi Biologija prepričanj, nas lahko to, kar verjamemo zdravi ali nas naredi bolne.

Zdaj je tudi znanstveno že dokazano, da je placebo efekt (ko verjamemo, da nas nekaj zdravi) resničen, prav tako kot moč namere. Številni znanstveni eksperimenti so namreč potrdili, da placebo deluje celo v višjem odstotku kot zdravila. S tem ne želim diskreditirati zdravil, saj je jasno, da imajo tudi ta učinek. Pravim le, da tako placebo kot nocebo (ko verjamemo, da lahko od nečesa zboliš, ali druga negativna prepričanja) tudi delujeta, če ne še bolj. To pomeni, da so najmočnejša stvar, s katero imamo opravka, naša prepričanja.

Celo Lynne McTaggart je v svoji knjigi Polje opisala, da sta znanstvenika William Braud, Karl Pribram (in številni drugi) na podlagi svojih eksperimentov prišla do zaključka, da lahko celo sama diagnoza vpliva na iztek bolezni, zato je pri diagnosticiranju potrebna previdnost. Na podlagi svoje znanstvene raziskave je Lynne McTaggart tako ugotovila: Imamo dosti večjo moč kot si lahko predstavljamo, da lahko zdravimo sebe, naše najdražje in celo naše skupnosti. Še posebej kadar aktiviramo kolektivno namero!

Znanstvenik R. D. Nelson in njegova ekipa so v projektu EEG (ElektroGaiaGram) tudi odkrili, da ima naša kolektivna reakcija na najbolj burne dogodke na Zemlji učinek na magnetno polje Zemlje. Stroji, ki so jih uporabljali za merjenje, so pokazali, da so dogodki resnično vplivali nanjo. Kot najmočnejši dogodki so se izkazali tisti, ki so resnično pretresli naša čustva: negativna primera: 11. september, smrt princese Diane; in pozitivni primeri: novoletna praznovanja. Zdi se, kot da so vse večje katastrofe delovale kot srh po hrbtu človeštva in našega planeta.

Mimogrede – ali poznate mehanizme, kako deluje propaganda? Ali res mislite, da je bil Hitler edini, ki jo je uporabljal? Sploh se ne zavedamo, kako so te tehnike napredovale od časov Goebbelsa – Hitlerjevega šefa propagande! A korenine ostajajo enake – prestrašeni ljudje so najboljši material za oblikovanje, vplivanje in vodenje! Deluje že da dovolj pogosto ponovimo sporočilo skozi različne kanale in skozi usta ustreznih strokovnjakov (ali vsaj, da se takšni zdijo v očeh ciljne javnosti). In presenetljivo, ravno to je tudi metoda za graditev prepričanj!

Zato je pomembno, da se vedno zavedamo, da ima vsaka stvar dve plati (tudi vsak od nas ima tako dobro kot slabo stran). Glede na to, da je propaganda usmerjena na izkoriščanje naših temnih strani, nas vse bolj stiska v vse manjši notranji in zunanji svet.

Zakaj ne postanemo samoiniciativni in se izobrazimo na področij, ki so označeni kot tabuji, in se hkrati treniramo, da vidimo obe strani (slabo in dobro) v vseh situacijah in zavestno izbiramo ljubezen. Ne glede na to, kaj se zgodi, nam bo veliko bolje. Bomo vsaj uravnoteženi in mirni v svoji notranjosti. Ali se ne strinjate, da se je iz takšnga stanja dosti lažje soočiti s kakršnekoli situacijo (kot je Michael Singer lepo opisal v svoji Duša brez spon).

Ne pozabimo, da smo nekoč imeli zdrav razum – ne dovolimo, da nam ga vlade in propaganda odvzamejo!

Vedite, da imamo moč fokusa, ki nam omogoča, da stvari postavimo v perspektivo. Omogča nam, da lahko glede neke težave dobimo širšo sliko. To pa prinese veliko več jasnosti. 

KAKO SE LAHKO ZAŠČITITE PRED VIRUSOM KORONE ALI KATERO KOLI DRUGO BOLEZNIJO?

  • Izobrazite se o najnovejšem znanju o vesolju, zavesti in naših možganih – kako v resnici delujejo. Obljubim vam, da boste navdušeni, kako neverjetne so te stvari!
  • Prav tako se poučite o tem, kako naravno okrepiti svoj imunski sistem (Zemlja vam bo hvaležna in vam bo vrnila; telo pa bo zacvetelo).
  • Ne pozabite se poučiti tudi o tem, kako deluje propaganda.
  • Spremljajte novice iz različnih novičarskih kanalov.
  • Naučite se meditirati ali samo počnite stvari, ki vam prinašajo veselje, mir.
  • Smejte se, kolikor lahko (še posebej na svoj račun)!

Naredimo raje eksperiment z razširjanjem ljubezni, humorja, meditacij za mir, glasbo in opazujmo čudovite učinke, ki jih bo imel na naše počutje!

Dobra volja in veselje sta najboljše zdravilo. Pred časom, ko sem bila v bolnišnici Franja (po mojem mnenju najmočnejši opomin za človeštvo), se me je to zelo dotaknilo, ko sem začutila mešanico groze, ki jo lahko tam tako živo občutiš, in poguma vojakov, ki so se radi zvečer zbrali in podružili med seboj ter za spodbudo duha peli pesmi. In mislim, da je imela njihova situacija dosti več razlogov za strah in paniko!

Vem, da bomo kmalu uspešno premagali korona virus, vendar si želim, da bi se kot človeštvo zbudili in spoznali, da je to, kar nas učijo starodavna modrost in nova znanost, RESNIČNO! Ljudje smo tako močni kreatorji, ki lahko z našo namero (povezavo uma in srca) ustvarimo KARKOLI. ŠE POSEBEJ, ČE STOPIMO SKUPAJ KOT ENO ČLOVEŠTVO V USTVARJANJU MIRU IN LJUBEZNI!

Torej meni ni pomembno, če si okužen/a, prestrašen/a, duhovit/a, desn-i/a, lev-i/a, zdrav/a ali sovraž-en/a – imam te rada, vidim te, slišim te, razumem te, spoštujem tvoje argumente!

Vsem želim ljubezen, mir, svobodo in ravnovesje!

  • * Bolj poglobljeno bom nova odkritja in njihovo aplikacijo v vsakdanje življenje predstavila tudi v svoji novi knjigi, ki jo pišem, kot tudi v blogih, ki sledijo.

Dodaj Komentar