KAKO PREPRIČAMO SOGOVORNIKA S TRIKI IZ POGOVORNE HIPNOZE?

Anja Horvat Jeromel_Pogovorna hipnoza, prepričevanje

Če se upaš, te danes vabim z mano v skriti podzemni svet prepričevanja?

Zakaj podzemlje, a ni ravno svetloba tisto, za kar si prizadevamo? Ja, vsekakor, a danes te vabim, da spoznaš, kje se skrivajo temeljni principi, ki so skupni prepričevalni komunikaciji in pogovorni hipnozi. To te namreč spremeni v mojstra komunikacije in nekoč nerodne pogovore spremeniš v neustavljivo prepričljive. To pa ti omogoči, da na boljše spremeniš svoje življenje in življenje drugih s samo nekaj pravimi besedami, ki ustvarijo hipnotično vzdušje.

Priporočam pa ti branje do konca, ker ti na koncu razkrijem še skrivno formulo uspešnega prepričevanja, ki nam omogoči, da res preprosto in hitro prepričamo kogarkoli.

 

Ne vem, če veš, da imajo pogovorna hipnoza in učinkovite tehnike prepričevanja veliko skupnega. V obeh primerih gre za strateško komuniciranje, le da je namen različen:

 1. pri pogovorni hipnozi gre za to, da posameznika povabimo v preboj in transformacijo, ki mu omogoči uspešno uresničitev ciljev, ki si jih želi, a se prej ni mogel pripraviti do tega, da bi jih dosegel;
 2. pri prepričevanju pa gre za vplivanje na posameznika, da ga navdušimo za spremembo pogleda ali delovanje v želeno smer.

Prav tako ne vem, če veš, da pogovorna hipnoza omogoča uspešno reprogramiranje naših obstoječih prepričanj. Rezultati pa so tako hitri, preprosti in trajni ravno zato, ker uporablja temeljne principe delovanja našega uma, ki so sorodni tem, ki jih uporabljamo za uspešno prepričevanje, pogajanje, prodajo...

 

Še prej pa, če te res zanima in veseli, kako še bolj uspešno pomagati drugim ljudem in hkrati poskrbeti tudi zase in za svoje cilje, potem se naroči na ta Youtube kanal za več tutorialov in nasvetov na temo dobrih odnosov, skozi strateško komunikacijo, spretnejše prepričevanje in samoobvladovanje.

 

Naj ti za začetek povem zgodbo, kako sem se znašla med tema dvema komunikacijskima ognjema – prepričevanjem in pogovorno hipnozo…

Kot majhna sem bila velika klepetulja. Težko me je bilo ustaviti, ker sem imela vedno ogromno za povedati. Moja mami je kar nekaj začetnih razredov moje osnovne šole na vsakih govorilnih urah poslušala, kako nemogoča sem, da motim pouk s svojim klepetanjem.

Dokler ni eno leto prišla v šolo in doživela šok. Učiteljica ji je rekla, da sem tako mirna in tiha, da ima občutek, da me bo prvi vetrič odpihnil.

Lahko si predstavljate, da ji ni bilo čisto nič jasno. Zato se je začela spraševati: “Da mi ni učiteljica opisala kakšenga drugega otroka?”

Očitno se je nekaj zgodilo. Ni čudno, če sem pa nekega dne celo domov prinesla podpis, da plešem med poukom. No, okolica je uspešno reprogramirala moja prepričanja in zgradila sem si blokado, ki se je glasila: “Ni varno izražati samega sebe skozi komunikacijo!”.

Od takrat naprej se je začel boj v meni, ki me je skozi življenje soočal z dilemo in močnim trenjem: “Obožujem ljudi, a se jih hkrati bojim.”

To je privedlo do mojega študija komunikologije in preučevanja prepričanj ter učinkovitosti prepričevanja.

Znanje, ki sem ga nabrala, mi je pomagalo pri uspešnem množičnem prepričevanju različnih ciljnih javnosti skozi marketinško in piarovsko komunikacijo. Tako da sem lahko v praksi izkušala moč uporabe prepričevalskih tehnik.

A na neki točki sem začutila, da orodja, ki jih imam ‘v rokah’ in učinkovito pomagajo podjetjem pri nagovarjanju svojih strank, ponudim tudi posameznikom, da izboljšajo svoje odnose, komunikacijo, doseganje ciljev.

S knjigo Kvantni kreator sem svoje znanje ponudila za samoreprogramiranje prepričanj posameznikov. V tem času pa sem se izšolala tudi za hipnoterapevtko in pogovorno hipnotizerko, kar pa mi je prineslo tudi uvide o temeljnih principih, ki delujejo v ozadju naših možganov in njihovega sprejemanja informacij.

 

Neskončno me razveseljuje, ko sem priča prebojem, ki jih doživljajo ljudje z uporabo teh orodij.

Za nameček pa sem priča tudi lastnemu preboju, da lahko danes svobodno zatrdim: “Obožujem ljudi in se jih nič več ne bojim, ker so me te tehnike opolnomočile!”

 

Tehnike in znanje o prepričevanju in pogovorni hipnozi so koristne iz več razlogov:

Izboljšajo nam komunikacijo

Učijo nas veščin učinkovite komunikacije, vključno z boljšim razumevanjem neverbalne komunikacije, poslušanja in postavljanja vprašanj. To nam lahko koristi v vseh vidikih življenja, od osebnih odnosov do poslovnih sestankov.

Povečujejo našo samozavest

Znanje o prepričevanju nam lahko pomaga izboljšati samozavest, saj se počutimo bolj prepričljive in kompetentne v svoji komunikaciji z drugimi. To je lahko koristno pri premagovanju ovir v najrazličnejših situacijah.

Usposobijo nas za učinkovitejše reševanje konfliktov

Pomagajo nam pri reševanju konfliktov in preprečevanju sporov tako v osebnih kot poslovnih situacijah. Z uporabo tehnik pogovorne hipnoze lahko bolje razumemo stališča in potrebe drugih in lažje dosegamo kompromise, ki so sprejemljivi za obe strani.

Izboljšajo ssposobnosti vodenja in vplivanja

Razumevanje tehnik prepričevanja in hipnoze lahko poveča naš voditeljski potencial in sposobnost vplivanja na druge. Kar je kot si lahko mislimo zelo koristno v poslovnem svetu, kjer lahko kot vodja ali podjetnik dosežemo boljše rezultate s svojimi sodelavci ali strankami. Ampak tudi v zasebnem življenju lahko bolje vplivamo na naše partnerje, otroke, starše in ostale bližnje osebe.

Pomagajo nam pri osebni rasti

Te tehnike pa nam pomagajo tudi pri globljem razumevanju samega sebe, ker nas spodbujajo k razmišljanju o naših vrednotah, ciljih in motivaciji. To nam omogoči osebno rast, samospoznavanje in boljše samouresničevanje. Kar pa se odraža v večjem zadovoljstvu v življenju. To pa nenazadnje prinaša tudi več zdravja in obilja.

Usposobijo nas za boljšo pomoč drugim

Znanje o spretnem prepričevanju in pogovorni hipnozi nam omogoča, da pomagamo tudi drugim ljudem pri doseganju njihovih ciljev, premagovanju ovir in izboljšanju kakovosti njihovega življenja. To lahko naredi naše delo in življenje bolj izpolnjujoče in pomembno.

 

No, pa poglejmo 6 POMEMBNIH SKUPNIH TOČK POGOVORNE HIPNOZE IN PREPRIČEVANJA:

 1. 1.VPLIVANJE NA PODZAVEST

Prepričevanje in pogovorna hipnoza sta oba načina vplivanja na zavestno in podzavestno razmišljanje in vedenje posameznika. Podzavest pa je tista, ki vpliva na največji del našega delovanja. Poleg tega se nova prepičanja, ki želimo, da bi jih sogovornik sprejel, lahko primejo le, če smo jih uspešno zasadili v podzavest.

 1. GRADNJA ODNOSA ZAUPANJA

Uspeh pogovorne hipnoze in prepričevanja temelji na odnosu zaupanja med govornikom in poslušalcem. Oba pristopa zahtevata, da se najprej vzpostavi zaupanja vreden odnos, da se sogovornika lahko prepriča ali hipnotizira.

 1. NATANČNO POSLUŠANJE IN ZBIRANJE PODATKOV

Pri obeh pristopih je ključno pozorno poslušanje. Tako hipnotizer kot prepričevalec ali strateški komunikator morata najprej dobro spoznati besede, glasovne vzorce in neverbalne znake osebe, na katero želita vplivati, da lahko prilagodita svojo komunikacijo in dosežeta želeni učinek.

 1. UPORABA JEZIKOVNIH VZORCEV

Govorniki, ki uporabljajo pogovorno hipnozo in prepričevanje, pogosto uporabljajo specifične jezikovne vzorce, kot so metafore, sugestije in vprašanja. Ti vzorci pomagajo vzpostaviti globljo raven razumevanja in prenosa sporočila. V bistvu bolje prodirajo do podzavesti.

 1. USTVARJANJE SUGESTIBILNOSTI

Spretni govorniki pogosto uporabljajo tehnike, ki povečajo sugestibilnost poslušalca, kar poveča učinkovitost pogovorne hipnoze in prepričevanja. Te tehnike vključujejo pridobitev močne pozornosti, uporabo sprostitvenih tehnik, zmanjšanje zunanje stimulacije in uporabo pozitivne naravnanosti. To pa najlažje dosežejo, da v fazi poslušanja in zbiranja podatkov spoznajo, kaj je najbolj čustveno pomembna zadeva sogovornika in mu jo ‘dajo nazaj’.

 1. CILJNO USMERJENA KOMUNIKACIJA

Pri obeh pristopih je ciljno usmerjena komunikacija ključna. Govorniki morajo imeti jasno predstavo o tem, kaj želijo doseči s svojim sporočilom in se osredotočiti na ciljno usmerjenost svojih besed. Zato morajo držati fokus na svoj cilj in se ne pustiti zavesti svojim morebitnim močnim čustvenim sprožilcem. Prav tako se ne smejo zmesti, če stvari ne gredo po planu. Ker z ohranjanjem mirnega stanja, lažje znova predzamejo nadzor nad situacijo.

 

No pa za konec poglejmo še, kakšna je obljubljena skrita

FORMULA USPEŠNEGA PREPRIČEVANJA:

  1. STRATEŠKA SOČUTNOST – SE PRIDRUŽIMO KJER SO:
  • Detektiramo kakšno je njihovo čustveno stanje (kam so usmerjena njihova čustva in zakaj čutijo ta čustva)
  • Pokažemo sočutje do njihovih čustev
  1. UMIRIMO ali NEVTRALIZIRAMO
  2. NAVDIHNEMO, PODKURIMO IN POKAŽEMO POT DO ŽELENE SPREMEMBE OZ. CILJA

 

Nikogar ne bomo prepričali na silo, če razmišlja in čuti nasprotno kot mi. Najprej moramo zgraditi most, da ga lahko pripeljemo na našo stran.

Podobno kot s partnerjem ne skočimo direktno v spalnico, ampak se najprej malo bolje spoznamo in povežemo, da se nato lahko odpremo za naslednje korake.

 

Ampak omenjeni principi in tehnike so šele površje vsega, o čemer bomo govorili na brezplačnem webinarju o strateški komunikaciji in spretneješem prepričevanju, ki ima naslov PREPRIČAJ KOGARKOLI – ZVITO, NE NA SILO. Če se želiš naučiti še več trikov, se obvezno prijavi na ta seminar in se pridruži 7. marca ob 20h preko spleta. Več informacij in link za prijavo najdeš spodaj v opisu pod tem videjem.

 

Če se ti je zdela vsebina koristna in zanimiva, bom vesela, če jo povšečkaš in deliš naprej… Napiši mi v komentar, kaj in kakšni so tvoji izzivi v pogovorih, ko moraš koga prepričati ali se izpogajati ali se kaj pomembnega pogovoriti. Napiši tudi če imaš kakršnokoli vprašanje v zvezi s prepričevanjem ali pogovorno hipnozo. Pa ti z veseljem odgovorim v katerem od prihodnjih videjev.

 

ŽELIŠ PRISPEVEK RAJE POGLEDATI

Sicer pa toliko zaenkrat, jaz sem Anja in se vidiva v naslednjem videu.

Adijo!

 

 

Prijavi se na e-novice