BI RADI POHITRILI SVOJO DUHOVNO RAST? (+VIDEO)

Zakaj preberemo toliko knjig za osebnostno rast ali duhovni razvoj, se udeležimo ogromno seminarjev in delavnic, hodimo na redne obiske k terapevtom, a duhovne rasti, ki jo čakamo, oziroma želenih rezultatov, ni in ni od nikoder?

Zveni znano?

Kje se torej skriva ključ ali past?

Ko sem napisala knjigo Kvantni kreator, sem bila iskreno prepričana, da je to ultimativna knjiga, ki bralca opremi z vsemi znanji in tehnikami, ki jih potrebuje, da lahko transformira sebe in začne kreirati življenje iz svojih sanj. Kajti v njej so res predstavljene temeljna koda kreacije kot tudi recepture, kako to kodo aktivirati in uporabljati v svojem življejnju.

Ampak dejstvo je, da čeprav Kvantni kreator res celostno zajame ključno znanje, ga lahko v prakso da le vsak posameznik s svojimi dejanji. Mi imamo lahko vse znanje tega sveta, a če ga ne bomo živeli in ne bomo delovali v skladu z njim, bo v našem življenju vse po starem.

Praksa je torej največji pokazatelj našega duhovnega napredka in ne teorija (čeprav je ta lahko pri določenem delu ljudi začetek)!

Tudi sama sem se aktivno lotila svoje osebnostne rasti v teoretičnem smislu, ko sem se že kot najstnica začela izobraževati o psihologiji, filozofiji in duhovnosti. A dokler nisem dojela, da mi vse najboljše doktrine v resnici govorijo eno in isto stvar (le z različnih zornih kotov), sem se vrtela kot v krogu in čakala tisto ultimativno, ki mi bo pa res sprožila preboj.

Dokler nisem dojela: nič in nihče me ne more spremeniti in mi povzročiti transformacije, če ne bom sama!

In kaj konkretno sem morala narediti?

  1. Najprej sem spremenila pogled na svojo realnost in na določene pojme.
  2. Pri tem je bila največja prelomnica tišina oziroma moje ‘prisluhnjenje’ tišini. (Lahko rečemo tudi meditacija ali čuječnost, kar sta že nekoliko bolj sofisticirani besedi, in včasih lahko zapleteta percepcijo. Morda enkrat na to temo v drugem članku.)
  3. Spremenila sem svoja omejujoča prepričanja in vrednote.
  4. Nastavila sem svoj kompas na želene cilje in vizije teh ciljev uresničenih.
  5. Začela sem delovati v novih smereh, če sem hotela videti želeno spremembo ali začetek uresničevanja svojih ciljev.
  6. Temu pa je sledilo ponavljanje novih navad in vzorcev ter vztrajanje iz dneva v dan. Tudi ko se stvari niso odvijale v začrtano smer in tudi ko nisem bila v najboljši formi.
  7. In vse to traja še do danes, saj se mi ves čas opirajo nova spoznanja in me ženejo novi cilji. Zato verjamem, da mi do konca življenja ne bo dolgčas, kot se rada pohecam.

POZIV K AKCIJI

  • Zato vabim vse, da se mi pridružite v skakanju ven iz cone udobja in naredite vsak dan vsaj eno tisto neudobno, a nujno, stvar, ki vas vodi v smeri uresničevanja kakšnega od vaših ciljev.
  • Ob tem pa vas vabim tudi, da čim bolj iskreno komunicirate s svojimi prijatelji, družinskimi člani, sorodniki, da postavljate svoje meje, jih spodbujate v njihovih pozitivnih prizadevanjih, a ste hkrati razsodni in se ne pustite, da vas potegnejo v negativna čustva, ker jim s tem ne pomagate.

PA ŠE BONUS TRIK ZA KVANTNI SKOK DO DUHOVNE RASTI

Kot izpostavljam tudi v videu, pa je na voljo še en simpatičen dodaten trik za pospešek na vaši duhovni poti. Prihrani vam lahko kar nekaj časa in denarja :).

Namreč obdajte se tudi sami z iskrenimi prijatelji in sorodniki in jim dobro prisluhnite, ko vam dajo kakšno povratno informacijo, ki vam sproži močno čustveno reakcijo. Če imate dovolj poguma, jih lahko tudi sami povprašate kako vas vidijo. Nato pa opazujte kaj se dogaja znotraj vas, kaj so teme, ob katerih ste tik pred tem, da se postavite na okope.

Tokrat ne boste šli v napad, ampak boste pogoltnili cmok in slišano pogledali s kritične distance ter z zavedanjem, da je morda v slišanem le nekaj resnice.

Upam si trditi, da boste ugotovili, kako prav imajo, in jim boste hvaležni, ker boste bogatejši za spoznanje. Od tu naprej pa se bo zgodil tisti pravi duhovni preboj, ki ga čakate.

Prijavi se na e-novice