KAKO SE PREMAKNITI NAPREJ IN NAPREDOVATI V ŽIVLJENJU

Anja Horvat Jeromel_Hipnoterapija. hipnoza, premik in napredovanje v življenju

Pogosto si želimo nekega napredka v življenju ali uresničenje nekega plana, nismo pa pripravljeni plačati cene. Saj je cona udobja tako prijetna, da se tako radi ‘vgnezdimo’.

Ob tem pa manifestiramo, meditiramo, se hipnotiziramo, ko se vedno znova razlagamo okolici svoje izgovore, zakaj ne moremo, zakaj še ni čas, kaj nam še manjka, ker če bi imeli ta ključen pogoj izpolnjen, potem bi bilo pa vse drugače. In se ob tem čudimo, zakaj se ne uresniči. Hkrati pa postajamo vse bolj nestrpni, nezadovljni, tesnobni.

 

In tako postane tudi cona udobja neudobna in otesnjujoča. Saj nam tudi udobje ne nudi več zadovoljstva, ker mi si želimo naprej. Na nove stopnje razvoja. V nove izkušnje.

Kot magnet nas vlečejo zavlačevanje, odlašanje, skušnjave užitka in pozabe. Radi delamo stvari, ki so nam poznane, domače, utečene.

 

Izogibamo pa se stvari, ki ji redkeje počnemo. To so te aktivnosti, ki nam ne zbubjajo tistega občutka: obvladam, znam, blestim, zmagujem, uspevam, osvajam…

A za napredek in rezultate je pogosto nujno, da se lotimo teh težkih opravil, v katerih smo še nerodni, neutečeni, slabi.

 

Da bi lahko dosegli bolj zahtevne cilje (pa naj bo na področju zdravja, ljubezni, odnosov, posla, financ, izobraževanja…) je pomembno ozavestiti, kako se dvigovati v srednje neudobne aktivnosti, da bi lahko bili kos zelo zelo neudobnim aktivnostim. Tem, ki so še posebej odločilni za nove preboje, nove dosežke in zmage.

V mladosti nam je šlo to dosti lažje od rok, ker smo bili še bolj neobremenjeni. Starejši, ko postajamo, pa se nam zdi kar neprimerno in nesprejemljivo, da bi bili v neki stvari začetniki ali da ne bi obvladali stvari. Naš ego je dosti bolj intenziven, zato nas bolj usmerja v izogibanje neprijetnim situacijam. Samo, da ne bi čutili neprijetnih občutkov.

 

A življenje teče in naše zadovoljstvo in občutek izpolnjenosti je odvisno od doseganja novih izkušenj, učenj. To pa se najbolj intenzivno dogaja, bolj neudobne kot so izkušnje. Ključ je v tem: koliko neudobja smo pripravljeni tolerirati.

Ker na koncu je možno le: ali rastemo in se odpiramo ali pa se sesedamo vase in propadamo. Na mestu ne moremo obstati. Je nemogoče. Zato imajo uspešni ljudje pravilo: če sem najpametnejši v sobi, potem sem v napačni družbi. Ker to pomeni, da se bom najmanj naučil.

 

Zato je pri tem odločilno, kakšen vpliv imamo sami nase, da si upamo narediti zahtevne stvari, ki pa nas peljejo v še večje zadovoljstva.

Ob tem je dobro vedeti, da se naša toleranca ne bo čudežno povečala neke lepega dne.

Bolj sigurno je, da našo sposobnost prenašanja neudobnega vsakodnevno treniramo in s tem povečujemo.

 

Če imaš tudi ti še področja, ki veš, da jih želiš premakniti naprej ali izboljšati in rabiš malo motivacije – JE MORDA TALE VIDEO PRAVI ODGOVOR:

 

Če se ti je zdela vsebina zanimiva, se naroči na ta Youtube kanal, kjer vsak teden objavljam učinkovite in preproste rešitve za obvladovanje sebe, s pomočjo samohipoze, in vplivanje na druge, s pomočjo pogovorne hipnoze. Vesela bom, če video tudi povšečkaš. Če se ti zdi koristna, jo pošlji naprej… Katero je tvoje trenutno področje, kjer si želiš, da bi naredil/a premik naprej?

 

Adijo, se vidiva v prihodnjem videu,

Anja

 

Prijavi se na e-novice