MIDVA IN NAJIN PARTNERSKI ODNOS

Zelo sva si podobna v nekaterih stvareh, a hkrati zelo različna v drugih. In čeprav bi si včasih želela, da v kakšnih stvareh razmišljava enako, si vseeno rečem: “še sreča za te razlike med nama in za to, da se v vsem ne ujemava. Kakšen dolgčas bi to bil, saj se ne bi nič novega naučila brez izzivov.”

Hm, izzivi…

Veliko sva jih imela. Včasih sva se tako ‘spičila’, da je bilo kar divje, saj sva oba temperamenta. A najini konflikti ali prepiri so se od samega začetka zelo spremenili. Dozoreli so z nama skupaj. Hkrati so nama pomagali, da sva se tudi midva spremenila – beri osebnostno rasla. S tem pa je tudi najin odnos postajal še bolj trden in izpolnjujoč.

Kako zanimivo, zdaj ko pomislim, da sva ravno zaradi nestrinjanj, neskladij, postala še bolj povezana in zrela 🙂

Bili so celo trenutki v preteklosti, ko se je zazdelo, da bi bilo lažje vse uničiti in raztrgati, prekiniti, a sva se takrat že oba zavedala, da to, česar ne bova predelala v najinem odnosu, bi naju zagotovo čakalo v naslednjem.

Kar pa seveda ne pomeni, da je vsak odnos vreden ohranjanja. Včasih pač pride tako, da je bolje zapustiti določeno situacijo, če pride do prevelikih razlik in ni pripravljenosti za rast in delo na sebi.

Ta osebnostna rast ali pripravljenost videti in sprejeti svoje napake ter jih posledično tudi popraviti, spremeniti, je ključ, ki lahko omogoča skupni razvoj. Pri čemer je res pomembno, da sta oba pripravljena za to. Ker sicer se ta razlika samo še povečuje ali pa životarjenje, stagnacija na mestu prinese tako velike težave in zareze v odnosu, da odnos postane muka. In takrat iz obeh partnerjev potegne najslabše. Začnejo se razraščati zamere, ki prerasejo ljubezen in se sprevržejo v sovraštvo. Zato je včasih prekinitev odnosa lahko res najboljša rešitev.

Zato sem res do neskončnosti hvaležna mojemu najdražjemu, ki je moj najboljši ljubimec, najtesnejši prijatelj in največji učitelj, da je tako pozoren ter odprt za vse moje nore ideje, pri katerih me vedno podpira, mi stoji ob strani. Hkrati je vedno pripravljen in zagrižen za nove podvige na osebnostni rasti.

Ni mu lahko ob meni in vseh mojih zahtevnih Idejah, ki so posledica mojega raziskovanja in odkrivanja skrivnosti človeškega uma, principov, ki nam vladajo v življenju, in bližnjic do transformacije.

 

Prijavi se na e-novice