MIŠICE POZNAJO ODGOVORE IN OLAJŠAJO ODLOČANJE

Anja Horvat Jeromel_Odločanje z mišičnim testiranjem

Joj, kako je zoprno, kadar smo pred kakšno pomembno veliko izbiro, pa ne vemo, kako se odločiti. Ali naj se preselim ali ne? Ali naj zamenjam službo ali ne? Ali naj grem na svoje ali ne?

Ampak zoprno je tudi, če je še tako majhna stvar in ne vemo kako se odločiti. Ali naj grem tja ali drugam, če sem povabljena na dve različni zadevi. Ali naj izberem te vitamine ali druge? Kaj naj naročim v restavraciji?

 

Kako si takrat želimo, da bi se našel nekdo, ki bi sprejel to nehvaležno odločitev namesto nas. In pogosto se celo najde kdo, ki ‘točno ve’, kaj je za nas dobro in kaj ne in nam z veseljem ‘popametuje’.

In pogosto se potem tudi zgodi, da ne glede na to kaj reče, nas ne prepriča in ne reši dileme.

Kar sploh ni presenetljivo, saj roko na srce – kako bi kdorkoli drug lahko vedel, kaj je za nas dobro oz. kaj nam v danem trenutku najbolj paše.

 

Najbolj idealno bi bilo, če bi imeli ‘pri sebi’ kakšno čudežno napravo ali metodo, ki bi nam vedno prišepetavala pravo odločitev.

Kaj pa če vam povem, da jo imamo. Imenuje se mišično testiranje. Vem, da se sliši malo čudno in nelogično, a bo vsak čas zelo logično.

 

Gre za povezavo neskončne modrosti naše podzavesti z našim telesom. Podzavest pozna celostno sliko in vse naše globine, zato najbolje ve, kaj je za nas pravo in nam to lahko sporoči skozi mišice. To nam omogoči, da preskočimo naš zavestni um (ego), ki nas včasih bolj ovira, čeprav misli, da nam pomaga. Misli namreč, da vse ve, a v resnici res samo misli, da ve. A nam ‘prodaja’ neke splošne ideje, ideje drugih ali pa malo preveč resno vzame naše blodnje…

Z mišičnim testiranjem si lahko pomagamo v najrazličnejših situacijah, saj kot bomo kmalu videli, so vaje zelo preproste. Poleg tega lahko to metodo uporabljamo zelo diskretno, ne da bi drugi videli, kaj delamo. Mi pa vseeno hitro pridemo do pravih odgovorov.

Mišično testiranje je poznano tudi kot uporabna kineziologija. Ta temelji na podlagi povezave naših mišic z našim energijskim telesom, ki se vzpostavlja skozi meridiane, čakre ali energijske centre. Ali z drugimi besedami – to so kanali ali točke, skozi katere teče pretok energije ali življenjske sile. Vsak center in kanal je povezan tudi z določenimi organi in mišicami.

Zato pri mišičnem testiranju preverjamo odziv mišic na določene dražljaje ali informacije, ki nam pokaže kako naklonjeni ali odklonilni smo določeni zadevi, izbiri, informaciji.

 

POSTOPEK MIŠIČNEGA TESTIRANJA VKLJUČUJE:

 • Izbiro mišice – na primer mišice rok ali ramen
 • Ustvarjanje stika ali napetosti med dvema nasprotnima mišicama
 • Zastavljanje testnega vprašanja, za katerega odgovor že poznamo, da spoznamo razliko, kako se čuti pritrdilen in kako nikalen odgovor (Ali je moje ime Anja? Ali je moje ime Klara?)
 • Testiranje odziva mišice z rahlim pritiskom ene mišice na drugo, medtem ko druga poskuša ohraniti določen položaj
 • Zastavljanje pravega vprašanja, ki ga še ne poznamo in nas zanima
 • Testiranje odziva mišice z rahlim pritiskom ene mišice na drugo, medtem ko druga poskuša ohraniti določen položaj
 • Interpretacija rezultatov glede na odziv mišice

 

Da bi bilo mišično testiranje pravilno je potrebno, da smo nevtralni glede zastavljenega vprašanja. Vprašanje se mora nanašati na nas. Med opravljanjem testa se moramo res čim bolj nevtralno ali neobremenjeno glede odgovora osredotočiti na zastavljeno vprašanje. Če upamo, da  bomo dobili želeni odgovor, nas to lahko ovira.

 

 

MIŠIČNO TESTIRANJE SE LAHKO UPORABLJA ZA RAZLIČNE NAMENE:

 • Omenili smo že za pomoč pri sprejemanju odločitev. Ko lahko testiramo različne možnosti in ugotovimo, katera je najboljša za nas v določenem trenutku.
 • Lahko nam pomaga za pridobivanje odgovorov v zvezi s stanjem telesa, kot je: kakšno je zdravje naših organov, katere vrste zdravljenja so primerne zame, kakšni so naši fizični odzivi na določeno hrano.
 • Ali za prepoznavanje podzavestnih procesov, da detektiramo omejujoča prepričanja, naš odziv na situacije, preverjanje resničnosti trditev ali prepričanj, razkrivanje morebitnih energijskih blokad (ki so ujeta čustva) v našem telesu in kako jih odpraviti.

 

MIŠIČNO TESTIRANJE KREPI NAŠO INTUICIJO

Mišično testiranje pa je koristno še za eno zelo pomembno stvari – okrepi namreč tudi našo povezavo z intuicijo in notranjim vodstvom. Ker vključuje naše telesne odzive, krepi povezavo med našo mentalno intuicijo in telesom. Nauči nas, da se osredotočimo na signale telesa ob določeni misli ali situaciji, da jim prisluhnemo in jih prepoznavamo. In se tako treniramo v boljšem razumevanju, kaj nam sporočajo. To krepi naše zaupanje vase, v svojo intuicijo. Krepi sledenje tem signalom.

 

Te subtilni signali in odzivi telesa se lahko kažejo kot občutek napetosti ali sprostitve v mišicah, nenadne spremembe srčnega utripa ali dihanja ali kot drugi telesni odzivi, ki nam dajejo informacije o tem, kaj se dogaja v našem notranjem svetu.

 

Preden si ogledamo teh 5 priljubljenih metod za mišično testiranje, se naroči na ta Youtube kanal, saj vsak teden objavljam učinkovite in preproste rešitve za obvladovanje sebe, s pomočjo samohipoze, in vplivanje na druge, s pomočjo pogovorne hipnoze.

 

5 PRILJUBLJENIH METOD MIŠIČNEGA TESTIRANJA

Mišično testiranje lahko izvajamo na več načinov, od preprostih metod, ki jih lahko uporabimo sami, do specializiranih tehnik, ki jih izvajajo usposobljeni terapevti. A danes se bomo naučili 5 preprostih metod za zasebno uporabo:

 1. Nihaj telesa

Ta tehnika je tako preprosta, da jo je skoraj nemogoče zgrešiti. Preprosto vstanemo in se sprostimo. Svoje telo prosimo, naj nam pokaže naš odgovor ‘da’ in nato še ‘ne’. Običajno se bomo nagnili rahlo naprej za ‘da’ in rahlo nazaj za ‘ne’. (Nekateri ljudje pa se nagnejo lahko tudi ravno obratno ali zanihajo v krožnem gibanju, običajno v smeri urinega kazalca za da in v nasprotni smeri urinega kazalca za ne.) Sprva je gibanje morda bolj subtilno, vendar ga je vsekakor mogoče začutiti. Z vajo in samozavestjo se bomo vedno bolj jasno nagnili naprej ali nazaj in dobili nezmotljiv signal svojega telesa!

 1. Prstna tehnika Sklenjena veriga

S kazalcem in palcem naredimo prepletena kroga (sklenjen krog iz desnega kazalca in desnega palca, prepletemo s krogom iz levega kazalca in levega palca). Potegnimo roki narazen z nežnim, a odločnim potegom. To ustvari napetost na povezavo med prsti in palci. Krog bo močneje zadržal, če gre za ‘da’. Če pa gre za ‘ne’ bosta kroga šla narazen.

 1. Prstna tehnika Krog in klešče

Ta tehnika je meni osebno še lažja kot prejšnja, saj preprosto s kazalcem in palcem leve roke naredimo krog. S palcem in kazalcem druge roke pa gremo v sredino kroga in ga poskusimo odpreti. In zopet – če nam to uspe zlahka, je odgovor ‘ne’, če pa ne gre, pa je to znak za ‘da’.

 1. Mentalno mišično testiranje

Pri tej metodi vizualiziramo določen scenarij ali situacijo in opazujemo, kako se to odraža v moči naših mišic. Na primer, vizualiziramo lahko uživanje določene hrane ali izbiro med dvema možnostma in opazujemo, kako se to odraža v našem telesu.

 1. Testiranje z iztegnjeno roko in pomočnikom

Naravnost pred sabo iztegnemo roko in se vprašamo glede neke odločitve, nato prosimo nekoga, da nam poskuša potisniti roko navzdol. Če pada zlahka, potem ta odločitev ni dobra za nas (odgovor ‘ne’), če pa ostane upor in se roka ne vda tako zlahka pod pritiskom, pa je odločitev dobra (odgovor ‘da’).

 

POMEMBNO OPOZORILO:

Pri uporabi mišičnega testiranja moram vseeno opozoriti, da ta tehnika ni nujno vedno zanesljiva. Sploh dokler se ne streniramo zanjo, da se naučimo prepoznavati kako telo komunicira z nami skozi zgoraj navedene metode. Zato je dobro, da jo za odločanje in pridobivanje odgovorov sprva uporabljamo skupaj z drugimi metodami odločanja in raziskovanja. S treningom pa se naučimo vedno bolj zaupati v rezultate mišičnega testiranja, začnemo bolj zaupati svoji intuiciji in notranjim občutkom pri sprejemanju odločitev.

 

ŽELIŠ VSEBINO RAJE POGLEDATI:

 

Če se ti je zdela vsebina zanimiva, bom vesela, če jo povšečkaš. Če se ti zdi koristna, jo pošlji naprej… Napiši mi spodaj, katera od navedenih metod ti je najljubša. Pa tudi za katere namene jo najpogosteje uporabljaš.

 

Sicer pa toliko zaenkrat, jaz sem Anja in se vidiva v naslednjem videu.

Adijo!

 

 

 

Prijavi se na e-novice