NAJPOMEMBNEJŠA BORBA, KI JO MORAMO IZBOJEVATI

Nikakor ne mislim, da moramo le pasivno sprejemati vse, kar nam življenje ponuja in se strinjati z vsem. Razmišljam bolj v smeri, da moramo delovati pametno in uravnoteženo. Saj proti ognju se ne moremo boriti z ognjem, ker se tako le še poveča. Če ga želimo pogasiti, moramo biti pametnejši in najti ‘vodo’, ki ogenj pogasi bolj elegantno.

Podobne modrosti nas uči tudi kvantna fizika, v sklopu katere lahko razumemo, da tja kamor dajemo pozornost, to še utrjujemo. Kar pomeni, tudi če dajemo temu negativno energijo, še vedno poganjamo določen pojav, človeka ali gibanje. Zato, če želimo nekaj ustaviti, moramo temu nehati dajati kakršnokoli energijo in začeti ustvarjati drugačen, nov proces. Svojo energijo pa usmerjati v izgradnjo nove, boljše stvari.

Vse pa se začne se pri vsakomur od nas. Čisto preveč smo razvajeni, da se ukvarjamo z drugimi – kaj bi po našem mnenju moral kdo spremeniti, narediti. Zato je skrajni čas, da vsak od nas pogleda najprej pri sebi, kaj lahko spremeni. Kaj sploh počenjamo in kaj od tega početja prispeva in soustvarja podporo krivicam in krutostim, ki smo jim priča na svetu. Kaj lahko spremenimo, da odtegnemo svoj doprinos k temu negativnemu ‘pojavu’? Ali sploh vemo, kako lahko vsak od nas pristavi k ustvarjanju novega, bolj pozitivnega ‘pojava’/fenomena?

Vsekakor je ena od stvari, ki lahko veliko prispeva k spremembi na bolje in nikakor ni zanemarljiva, da v SVOJEM MALEM SVETU ZAČNEMO ‘POČETI STVARI PRAV’.

To pomeni, da PODPIRAMO POZITIVNO ENERGIJO NA VSAKEM KORAKU! Da podpiramo projekte, podjetja, organizacije, ki so zares družbeno odgovorne (ne le na papirju – da bi to dešifrirali, je treba malo pokukati v zakulisje) – in ko bomo postali pozorni nanje, bomo ugotovili, da jih je ogromno.

Da KUPUJEMO HRANO OD LOKALNIH KMETOV (takih, ki pri vzreji živali in gojenju zelenjave, sadja in žit ne uničujejo okolja, temveč delujejo sonaravno). Da kupujemo izdelke od podjetij, ki uporabljajo domačo, lokalno delovno silo in surovine.

Da se OBDAMO Z LJUDMI, ki so POZITIVNI in ZDRAVO AKTIVNI, saj le takšni ljudje lahko kreirajo boljši svet.

Da SE OZAVEŠČAMO in da SE ZNAMO USTAVITI, UMIRJATI, URAVNOVEŠATI IN POGLOBITI SAMI VASE.

To je naša največja borba – borba vsakega s samim sabo, ki jo mora izbojevati. Ne drug proti drugemu, to nam samo škoduje in povečuje agonijo, namesto da jo ustavi. To da se BORIMO za DOBRO STVAR ni opravičilo, da nekomu škodujemo, ker je pač naš cilj bolj posvečen od njihovih ciljev. Če želimo dobro stvar, izboljšajmo sebe, pa se ne bo treba nikomur boriti.

Če bomo AKTIVIRALI SVOJ NAJVIŠJI ČLOVEŠKI POTENCIAL, večinoma počeli in podpirali stvari in projekte, ki so dobri za ljudi, naravo, okolje, se bodo stvari avtomatično, postopno in brez večjih stresov preoblikovale v bolj pozitivne.

Prijavi se na e-novice