PREKLETSTVO ZORNIH KOTOV

Res sem nizko/globoko padla, saj se praktično Z VSEMI LJUDMI LAHKO STRINJAM in JIH RAZUMEM.

To je verjetno prekletstvo piara, ko ZAČNEŠ VIDETI MILIJON ZORNIH KOTOV in VSAK JE LAHKO PRAVILEN/LOGIČEN, če je dobro utemeljen.

(No, zdaj sem razbila najglobjo skrivnost ‘spinninga’ – kako se vrti percepcija javnosti ;)).

Ampak, če dobro pogledamo, to skriva tudi življenjsko modrost.

Sicer je lažje videti samo en vidik in obsojati vse ostale. Kajti če začnemo videti in razumeti širši zorni kot, postane življenje težavnejše, saj se zlahka ‘izgubimo’ v vrtincu. Predvsem lahko izgubimo kompas, kaj je moja bit in kaj od drugih.

Ampak izkušnje me učijo, da se to zgodi le na začetku, ko pa se najdemo ali ko si naberemo več znanja in izkušenj, znamo boljše ločevati.

A v življenju so tudi situacije, ko je treba biti političen in se je treba prilagajati situaciji. To poznamo tudi v poslovnem svetu, ko govorimo o poklicni profesionalnosti (da znamo nekaj opraviti, ne da bi se pretirano identificiral s tem).

Vsekakor pa je dosti lažje in velika sreča, če lahko počnemo stvari, s katerimi se lahko identificiramo. In vsak od nas ima določeno mejo, od katere naprej res ni pripravljen iti.

Pomembno je imeti čim bolj ozaveščeno, kdaj se prilagajamo situaciji (ker ta to od nas zahteva, saj je vezna na naše preživetje), a hkrati ostati še vedno osrediščen v svojem centru.

Tako kot igralec, ko mora igrati različne vloge in bolj ko se vanjo vživi (ali kot pravi moja prijateljica in izjemno talentirana igralka – ko igralec razvije sočutje do lika), bolj prepričljiv in boljši je.

In roko na srce, če bi si vsi vzeli (tudi v ostalih poklicih) kot igro (kar dejansko življenje je), bi nam bilo dosti lažje in boljši bi bili, saj ne bi tako resno vsega jemali, zato bi bili tudi bolj uspešni, hkrati pa tudi bolj sočutni drug do drugega.

Dejstvo pa je, da se vsi prilagajamo situacijam (eni bolj, drugi manj uspešno) – le da se eni tega zavedajo in to počno zavestno, drugi pa nevede (tem je tudi dosti težje, saj se večkrat pritožujejo nad stvarmi, ker mislijo, da je svet krivičen, ker se bolj ne prilagaja njim….).

V ŽIVLJENJU pa VČASIH pridejo tudi situacije, ko pa MORAMO VZTRAJATI PRI SVOJEM PRAV, če vemo, da je to nekaj, kaj nam prišepetava ‘GLAS’ SRCA.

SRCE JE ZA VSAKOGAR OD NAS NAJBOLJŠI KOMPAS MED NESKONČNIMI ZORNIMI KOTI!

 

Kaj tebi prišepetava tvoje srce?

Prijavi se na e-novice