BILO JE ŽE BOLJE, A BILO JE TUDI ŽE SLABŠE!

Pred dnevi sem govorila s kolegom in ko sem ga vprašala “Kako si?”, mi je odgovoril: “Je bilo že bolje, ampak je bilo tudi že slabše.” In ko sva končala pogovor, mi je ta izjava še kar odmevala v mislih. Navdušil me je njegov realističen oziroma nevtralen pogled. To je to, za kar sem rabila kar dobršen del svojega življenja, da sem dojela, da je vse v perspektivi – ODVISNO S ČIM PRIMERJAŠ!

OD TEGA, S ČIM (SE) PRIMERJAŠ, JE ODVISNO TVOJE RAZPOLOŽENJE, MOTIVACIJA, SAMOZAVEST, USPEH… Ker to je izhodišče. Ali izhodiščna nastavitev naše miselnosti. Naša miselnost pa je ključ do našega uspeha. Naša miselnost je pristojna za to, kaj bomo naredili iz naših življenjskih okoliščin (sestavin, iz katerih lahko nekaj ustvarimo, ali nabora kart, ki jih imamo na voljo za igro).

Ker dejstvo je, da je življenje lepo, a hkrati tudi kruto. Enako kot narava. In enako kot je vsak posameznik. Zato se v življenju vsi srečujemo z uspehi in dosežki, ki jih čutimo kot nekakšen vrhunec. Verjetno ne preseneča, da jih vsi obožujemo in bi si želeli, da bi bilo življenje sestavljeno iz samih vrhuncev. A neizogibno je, da se srečamo tudi z zaključki, slovesi in neželenimi razpleti, ki se čutijo kot boleči padci/udarci.

Težava pa je, da večinoma nismo opremljeni za zdravo soočanje z bolečimi izkušnjami. Te lahko usodno vplivajo na naš um, ko njegova glavna naloga postane zaščita pred novimi tovrstnimi izkušnjami. Kar je po svoje dobro, a nas hkrati začne držati v coni udobja ali v začaranem krogu. To nas pripelje v nezadovoljstvo. Posledično pa vodi v razne odvisnosti, saj edino tako lahko vzdržujemo obstoječe stanje, sicer ne bi zdržali pritiska. 

Ampak vedno je še druga možnost »»» da nekaj spremenimo. To pomeni, da moramo iti pri trezni in polni zavesti v to, česar nas je najbolj strah. No, ni nam treba, ampak potem ostajamo v stagnaciji ali se usmerjamo v  nazadovanje. Ali pa gremo naprej kljub strahu, neudobju in začetni nespretnosti. Točno o tem pa govori tudi znana religiozna metafora, ki pravi, da moramo skozi temo, če želimo v svetlobo. 

Ampak pot v preobrazbo in v novo rast je lahko tudi lažja, če poznaš glavne pasti in trike ter kako jih čim lažje zaobiti. Najti ta odgovor je bilo moje poslanstvo s knjigo Kvantni kreator. Zato je poslanstvo Kvantnega kreatorja,  da ti skrajša in poenostavi tvoj preboj v razcvet ter uresničitev sanj!

Naredi si čim lepše decembrske dneve,

Anja

 

P.S. ČE ŽELIŠ OPOLNOMOČITI SEBE ALI SVOJE BLIŽNJE IN ŠE IŠČEŠ IDEJO ZA DARILO, JE MORDA KVANTNI KREATOR TU RAVNO OB PRAVEM ČASU »»»

 

Prijavi se na e-novice