ZDRAVI OBROKI ZA NA POT ALI ENODNEVNI IZLET (+VIDEO)

Za vse, ki se radi zdravo prehranjujete, tudi kadar si privoščite prijetno potepanje ali enodnevni izlet, sem tokrat pripravila nekaj meni ljubih idej za praktične in preproste zdrave obroke za na poti.

Morda vas ideje inspirirajo in navdušijo, da si kaj podobnega pripravite tudi sami, ko se boste prihodnjič odpravili z doma za dlje časa.

Sama sicer rada obiščem tudi kakšno dobro gostilno, kadar sem na poti, vendar zadnje čase ugotavljam, da je zelo težko najti gostilno, ki združuje kakovost in zmerne cene. Poleg tega se mi včasih res ne ljubi ukvarjati z iskanjem primerne gostilne, saj je v prostem času včasih prav osvobajajoče, da nisi vezan na neko logistiko, ko se oglasi kruljenje v trebuhu.

Na vikend potepu pridejo dnevi, ko ni lepšega kot to, da imamo svoje kakovostne in zdrave prigrizke na dosegu roke, prijetno ohlajene v hladilni torbi, da lahko posežemo po njih, ko začutimo lakoto.

Zato si največkrat najraje pripravim kakšno slastno popotnico že večer prej.

Zelo pogosto takšni moji zdravi popotniški prigrizki vključujejo sadje, smoothie, kakšno solato, včasih tudi zdrav sendvič, kakšno zdravo sladico, morda tudi kakšen namaz in domač kruh, oreščke in podobne dobrote.

Tokrat sem se odločila, da bo moja malica za na pot vključevala:

  • zeleni smoothie,
  • jabolka z mandljevim namazom,
  • riževa solata, obogatena z mešano zelenjavo in sirom,
  • kruh z drožmi,
  • zelenjavne palčke,
  • črni čaj z ovsenim mlekom ter
  • domača čokolada.

Verjetno vsi zelo dobro vemo iz lastnih izkušenj, da če imamo zdrave prigrizke vnaprej pripravljene, je dosti manjša verjetnost, da bomo posegli po nezdravih ‘mašilih’ ali nezdravi navadno preveč mastni, slani ali sladki hrani ter kofeinu.

Tako tudi če si bomo privoščili kakšno pregreho, to ne bo nenadzorovano hlastanje temveč bo umirjeno in obvladano uživanje v tej pregrehi. To pa je tisto, k čemur težimo v življenju (tako v prehranjevanju kot v ostalih življenjskih navadah kot v stanju našega uma) – v ravnovesju in sproščeni obvladanosti.

Prijavi se na e-novice